ABD'de Trump dönemi

İsrail Eğitim Bakanı Bennet:- "Trump’ın başkan seçilmesi İsrail’in, ülkenin güvenliğine zarar veren ve ülkenin merkezindeki bir Filistin Devleti’nin varlığına dair fikrinden geri dönmesi için bir fırsattır"

KUDÜS (AA) - İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Donald Trump’ın ABD’de başkan seçilmesiyle beraber Filistin Devleti’nin kurulmasına dair umutların son bulduğunu belirterek, "Filistin Devleti dönemi sona erdi." dedi.

Bennett, yaptığı yazılı açıklamada, “Trump’ın başkan seçilmesi İsrail’in, ülkenin güvenliğine zarar veren ve ülkenin merkezindeki bir Filistin Devleti’nin varlığına dair fikrinden geri dönmesi için bir fırsattır. Bu, seçilmiş başkan Trump’ın tavrıdır ve seçim kampanyasında dile getirdiği bir mevzudur. Dolayısıyla bizim de bu yöndeki siyasetimiz açık ve net olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İsrail hükümetinin koalisyon ortağı olan sağcı Habayt Hayahudi (Yahudi Evi) Partisi’nin başkanı olan Bennett, Filistin sorununun çözümüne ilişkin iki devletli çözüm önerisinin önde gelen karşıtlarından biri olarak biliniyor.

Öte yandan İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked ise yaptığı açıklamada, ABD başkanı seçilen Trump’ı kutlayarak, Trump'ı, “İsrail’in gerçek dostu" olarak tanımladı.

Shaked ayrıca, Trump’ın seçilmesini ABD’nin Tel-Aviv’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için bir fırsat olarak değerlendirdi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, daha önce Manhattan'daki Trump Tower'da bulunan konutunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüş ve başkan seçilirse Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını belirtmişti.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?