ABD'de silahlı saldırı

Florida'da bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişi vuruldu

ANKARA (AA) - ABD'nin Florida eyaletindeki bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıda 17 kişinin vurulduğu bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Fort Myers'de "Club Blu" adlı gece kulübünde meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre iki kişi öldü.

Florida eyaletinin Orlando kentinde 12 Haziran Pazar gecesi sabaha karşı çoğunlukla eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde Omar Mateen adlı kişinin düzenlediği saldırıda 49 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı.

Güvenlik yetkilileri, ailesi Afganistan kökenli, kendisi New York doğumlu Mateen'in eylemini terör saldırısı olarak tanımlamıştı.

Eski bir güvenlik görevlisi olan 29 yaşındaki Mateen'in kendi başına eylemi düzenlediği, herhangi bir terör örgütüyle irtibatına dair kanıt bulunmadığı açıklanmıştı.


AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi