ABD'de polis şiddeti protestosunda olaylar

Milwaukee kentindeki polis şiddetini protesto eden eylemciler, 6 mağazanın ve bazı araçların yanmasına neden oldu- Bir polis memurunun yaralandığı olaylarda, birçok protestocu gözaltına alındı

NEW YORK (AA) - ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentindeki polis şiddetini protesto gösterilerinde olaylar çıktı.

Milwaukee polisinin cumartesi akşamı kentin kuzeyinde silahlı bir kişiyi öldürmesi, kentte protestolara neden oldu.

Polis şiddetini protesto eden eylemciler, 6 mağazanın ve bazı araçların yanmasına neden olurken, atılan taşlar nedeniyle bir polis memuru yaralandı.

Olaylar sonucunda polis, birçok protestocuyu gözaltına aldı.

Gece boyunca devam eden olaylarda bir akaryakıt istasyonunu ateşe veren eylemciler, yangını söndürmek için gelen itfaiye araçlarına ateş açarak, yangına müdahale edilmesine engel oldu.

Bazı mağazaların da yağmalandığı belirtilen olayların büyümesi nedeniyle Milwaukee County Şerifi David A. Clarke, Vali Scott Walker ve Tümgeneral Donald Dünbar'a danışarak milli muhafız birliğinden destek talebinde bulunduğunu bildirdi.

Milwaukee Belediye Başkanı Tom Barrett, protestolarla ilgili yaptığı açıklamada, göstericilerin sosyal medyayı kullanarak eylemlerini büyüttüğünü açıkladı.

Barret, düzenlediği basın toplantısında, olaylara katılan gençlerin ailelerine de çağrıda bulunarak, "Oğullarınızı, kızlarınızı seviyorsanız onları telefon edin, arayın, mesaj atın, kulaklarını çekin eve getirin." dedi.

Yerel yetkililer, ileriye dönük olarak olayların önlenmesi için kilise ve toplum liderleriyle görüşmeler yapmayı planlıyor.

AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor