ABD'de mal ticareti açığı martta sert düştü

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mal ticareti açığı, martta yüzde 10,3 azalarak 68 milyar dolara geriledi- Öncü dış ticaret açığı olarak adlandırılan veriye ilişkin beklenti 75 milyar dolar seviyesindeydi

ABD'de mal ticareti açığı martta sert düştü

WASHINGTON (AA) - ABD’de öncü dış ticaret açığı, martta yüzde 10,3 azalarak son 7 ayın ilk düşüşünü kaydetti.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mal ticareti açığı, martta yüzde 10,3 azalarak 68 milyar dolara geriledi. Öncü dış ticaret açığı olarak adlandırılan veriye ilişkin beklenti 75 milyar dolar seviyesindeydi.

Beklentilerin çok altında gerçekleşen açıkta, mal ithalatının yüzde 2,1 gerilemesi ile ihracatın yüzde 2,4 artması etkili oldu.

Bu arada, şubat ayına ilişkin öncü dış ticaret açığı verisi 75,4 milyar dolardan 75,9 milyar dolara revize edildi.

Martta yüzde 0,7 artması öngörülen öncü toptan eşya stokları yüzde 0,5 genişlerken, şubat ayı toptan eşya stoklarındaki artış da yüzde 1,1’den yüzde 1’e revize edildi.

AA

Ekonomi Haberleri

Konya'da Kiraz Hasadı 300 TL'den Başladı: Rekoltede Büyük Düşüş
Bahama Bandıralı 'Marella Discovery 2' Alanya Limanı’na Demir Attı
Benzin ve motorine indirim gelecek mi?
Euro tarihi zirvesini gördü: TL karşısında 46 liranın üzerine çıktı
Memur-Sen Başkanı Yalçın: Yeni ve sivil bir anayasa ile sendikal yasaya ihtiyaç var