ABD’de Geçici Bütçe Uzlaşısı Piyasaları Hareketlendirdi

Senato’daki anlaşmayla hükümetin 40 gün sonra yeniden açılması altın fiyatlarında yükselişe yol açarken, piyasaların Fed’in Aralık ayı kararına ilişkin beklentileri değişmedi.

ABD Senatosunda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, 40 günlük kapanmanın ardından federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak geçici bütçe üzerinde uzlaşma sağladı. Kararın açıklanması, uzun süredir belirsizlik baskısı yaşayan piyasalarda hareketliliğe neden oldu.

Hükümetin kapalı olduğu dönemde ekonomik verilerin sağlıklı bir şekilde üretilememesi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika alanını daraltmıştı. Geçici bütçeyle birlikte veri akışının normalleşmesi beklenirken, piyasalar Fed’in Aralık ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Yatırımcılar çeyrek puanlık bir indirim olasılığını yaklaşık yüzde 67 seviyesinde fiyatlamaya devam ediyor.

Altın fiyatları da gelişmelere duyarlı bir şekilde yükselişe geçti. Ons altın güne 4 bin dolar seviyesinden başlarken gün içinde en düşük 3 bin 999 dolar, en yüksek 4 bin 56 dolar seviyelerini gördü. Ons fiyatı şu sıralar 4 bin 50 dolar civarında işlem görüyor.

Yurt içinde gram altın güne 5 bin 688 liradan başladı. Gün içinde en düşük 5 bin 732 lira seviyesi kaydedildi. Ekonomistler, hükümetin yeniden açılmasıyla küresel risk iştahının toparlanmasının altın fiyatlarının seyri üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK UYARDI
Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı