ABD'de DAEŞ'e yardıma kalkışmaktan 15 yıl hapis cezası

Kaliforniya eyaletinde 22 yaşındaki Dandach'a terör örgütü DAEŞ'e yardımda bulunmaya kalkışmaktan 15 yıl hapis cezası verildi

NEW YORK (AA) - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kişi, DAEŞ'e yardıma kalkışmaktan 15 yıl hapis ile cezalandırıldı.

Kaliforniya'nın güneyindeki Orange County'e kayıtlı bulunan 22 yaşındaki Adam Dandach hakkında "DAEŞ'e yardıma kalkışmaktan" ve "pasaport için yalan söyleme" suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

Federal savcılar, Suriye'deki DAEŞ grubuna katılmak istediği ve bunun için pasaportunu değiştirirken yanlış bilgi verdiği iddiasıyla Dandach hakkında 20 yıl hapis cezası talebinde bulundu. Santa Ana'daki ABD Bölge Hakimi James V. Selna ise ABD'li gence 15 yıl hapis cezası verilemesini kararlaştırdı.

AP'nin haberine göre Federal savcılar, mahkeme kayıtlarında Dandach'ı Suriye'ye gitme planından önce teröristleri övmek, onların video ve derslerini internette online olarak tanıtmakla suçlamıştı.

Savunma avukatı Pal Lengyel-Leahu, Dandach'ın çocukken yaşadığı taciz sonucunda depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu dahil bazı psikolojik sorunlar yüzünden tedavi gördüğünü belirtmesine rağmen, müvekkilinin 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını önleyemedi.

Dandach geçen seneki davada, terör grubuna materyal destekte bulunmaya kalkıştığı ve pasaport başvuru formunda yanlış bilgi verdiğini itiraf etmişti.



AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik