ABD'de 1. el konut satışları beklenenden az arttı

Ülkede yeni konut satışları nisandaki sert düşüşün ardından yüzde 2,9 yükseldi- Piyasaların son dönemde inişli çıkışlı bir grafik izleyen veriye ilişkin beklentisi yüzde 3,7 artış seviyesindeydi

WASHINGTON (AA) - ABD’de 1. el konut satışları mayısta yüzde 2,9 artmasına karşın piyasa beklentisini karşılamadı.

ABD Ticaret Bakanlığının raporuna göre, 1. el konut satışları mayısta önceki aya kıyasla yüzde 2,9 artarak 610 bin oldu. Piyasaların son dönemde inişli çıkışlı bir grafik izleyen veriye ilişkin beklentisi yüzde 3,7 artış seviyesindeydi.

Raporda, nisan ayına ait birinci el konut satışlarının ise 569 binden 593 bine revize edildiği bildirildi. Veri, yukarı yönlü revizyon öncesinde son 2 yılın en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçmişti.

Veriler, ayrıca, ABD'de yeni konut satışları için ortalama fiyatın mayısta yıllık yüzde 17 artışla 345 bin 800 dolara yükseldiğini ortaya koydu.

Uzmanlar, ABD konut sektöründe son aylarda bir miktar ivme kaybı olmasına karşın sektörün güçlü talep sayesinde sağlıklı kaldığına işaret ediyor.

AA

Ekonomi Haberleri

Antalya Turizminde Rekor Doluluk: Otelcilerin Asıl Kaygısı Fiyat ve Maliyet Dengesi
Masa Başı Maaşını İkiye Katladılar: 300 Bin TL Veriliyor Ama Bulunamıyor!
Binlerce Kadına İş Kapısı Açan Konya Modelinde Yeni Dönem!
KONUT VE KİRA FİYATLARINDA SON DURUM
İtalyanlar Zorlanıp Bıraktı, Bursa'dan Rekor Geliyor