ABD Senatosundan Suudi Arabistan'a silah satışına destek

Senatoda yapılan oylamada satışı durduran mevzuat kaldırıldı

WASHINGTON (AA) - ABD Senatosu, Başkan Barack Obama yönetiminin, Suudi Arabistan'a bir milyar dolardan fazla tank ve silah satışı yapma planının önünü açtı.

Senatoda yapılan oylamada, satışı durduran mevzuat 27'ye karşı 71 oyla kaldırıldı.

Mevzuatın kaldırılmasına destek veren senatörler, ABD'nin, Ortadoğu'da DAEŞ ile mücadeleye ve İran'ın kontrol altında tutulmasına ihtiyaç duyan müttefiklerine silah vermemesinin doğru olmayacağını savunuyordu.

Pentagon, 9 Ağustos'ta Dışişleri Bakanlığının, Suudi Arabistan'a 1,15 milyar dolarlık 130 tank, 20 zırhlı araç ve diğer teçhizatın satışını onayladığını duyurmuştu.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, 2015 yılı mart ayından bu yana Yemen'de hava saldırıları düzenliyor. BM'ye göre saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti.

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı