ABD, Hindistan'ın bölgede lider konumda olmasını istiyor

ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Verma, Asya-Pasifik bölgesinde Hindistan'ın liderliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi

YENİ DELHİ (AA) - ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Richard Verma, ABD'nin, Hindistan'dan Asya-Pasifik bölgesinde liderlik rolü üstlenmesini istediğini söyledi.

Verma, Hintli gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Hindistan ile işbirliğini daha da geliştirme arzusunda olduğunu ifade ederek, ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın nisan ayında ülkeye ziyarette bulunacağını kaydetti.

Verma, iki ülke arasındaki askeri işbirliği ile ilgili olarak, yakın gelecekte iki ülkenin gemilerinin Hint-Pasifik sularında dolaşmasının sıradan ve hoş karşılanan bir manzara olmasını ümit ettiğini dile getirdi.

ABD Savunma Bakanı Carter en son geçen haziran ayında Hindistan'a ziyarette bulunmuştu. Carter'ın ziyaretinde iki ülke arasındaki askeri işbirliğini geliştirme konusu ele alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı