ABD Genelkurmay Başkanı Afganistan'da

Orgeneral Dunford, Afganistan Devlet Başkanı Gani tarafından kabul edildi

KABİL (AA) - ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edildi.

Başkanlık Sarayı'nda yapılan görüşmede konuşan Dunford, Afganistan'a güvenlik durumunu yakından görmek için geldiğini söyledi.

Görüşmeler ve değerlendirmeler sonucu Afganistan'a ilave asker gönderilip gönderilmeyeceği konusundaki görüşlerini ABD'li yetkililere sunacağını ifade eden Dunford, buna göre bir yol haritası çizileceğini belirtti.

Dunford, ABD'nin, Afganistan'da istikrarın sağlanması için her zaman yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Devlet Başkanı Gani de ABD'nin Afganistan'a yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek bundan sonra da yardımlarının devam etmesini istedi.

Afganistan'a ilave asker gönderilmesini de öngören ABD'nin yeni stratejisinin gelecek haftalarda açıklanması bekleniyor.



AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?