ABD Büyükelçiliği uyardı: Vizeyle doğum için gelenlere ret!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bazı kişilerin turistik vizeleri kötüye kullanarak ABD'de doğum yapma yoluyla çocuklarına vatandaşlık kazandırma girişimlerine karşı uyarıda bulundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, ABD’de doğum yaparak çocuklarına Amerikan vatandaşlığı kazandırmak isteyen kişileri uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, bu tür bir niyetin vize ihlali anlamına geldiği vurgulandı.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri vizenizi, ABD'de doğum yapıp çocuğunuzun Amerikan vatandaşlığı almasını sağlamak maksadıyla kullanmak yasaktır” denildi. Açıklamada ayrıca, konsolosluk görevlilerinin bu niyetin tespiti halinde vize başvurularını reddetme yetkisine sahip olduğu belirtildi.

Vize başvurularında seyahat amacının doğru beyan edilmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, göçmenlik yasalarının ihlali durumunda daha ağır yaptırımların da söz konusu olabileceği uyarısı yapıldı.

ABD yasalarına göre, ülkede doğan her çocuk doğuştan Amerikan vatandaşı sayılıyor. Ancak bu durumun istismar edilmesini önlemek amacıyla vize süreçlerinde daha sıkı denetimlerin uygulandığı biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!