ABD Başkan Yardımcısının İsrail meclisindeki konuşması

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat:"Pence'in meclisteki konuşması, ABD'nin çözümün tarafı olmak yerine sorunun bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuşma aşırılık yanlılarına bir hediye"

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in İsrail meclisindeki (Knesset) konuşmasını, "aşırılık yanlılarına bir hediye" şeklinde değerlendirdi.

Ureykat, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pence'in meclisteki konuşması, ABD'nin çözümün tarafı olmak yerine sorunun bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuşma aşırılık yanlılarına bir hediye." ifadesini kullandı.

FKÖ Genel Sekreteri, Pence'in Knesset'teki konuşmasıyla dünyaya, "Yasayı ihlal et, ABD seni ödüllendirecek" mesajı verildiğini kaydetti.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, bugün Knesset'te Genel Kurul'a hitaben yaptığı konuşmada, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini 2019 yılı bitmeden Kudüs'e taşıyacağını ifade ederek, "ABD, İsrail’in yanında durmaya devam edecektir. Çünkü sizin sorununuz bizim sorunumuz, sizin ilkeleriniz bizim ilkelerimizdir. Yanınızda durmaya devam edeceğiz, çünkü İsrail de hep bunu yaptı." demişti.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?