AB, Suriye Konferansı düzenleyecek

Konferansta, uluslararası toplumun Londa Konferansı'nda verdiği taahhütleri yerine getirmede ne aşamada olduğu değerlendirilecek ve krizden etkilenen kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ne gibi ek çabaların gerektiği ele alınacak

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Almanya, Kuveyt, Norveç, Katar, İngiltere ve Birleşmiş Milletler (BM), Brüksel'de, Suriye yardım konferansı düzenleyecek.

AB Konseyi'nden yapılan açıkalamaya göre, 5 Nisan'da Brüksel'de yapılacak konferansa, AB ve bölge ülkeleri ile BM, büyük bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen 70 heyet katılacak.

Suriye'deki durum ve bölgeye etkisi değerlendirileceği konferansta, uluslararası toplumun Londra Konferansı'nda verdiği taahhütleri yerine getirmede ne aşamada olduğu değerlendirilecek ve krizden etkilenen kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ne gibi ek çabaların gerektiği ele alınacak.

AB, Almanya, Kuveyt, Norveç, Katar, İngiltere ve BM'nin ortak düzenleyeceği konferansta, BM himayesindeki Cenevre görüşmeleri kapsamında "Sürdürülebilir bir barışın" desteklenmesi için uluslarası toplumun yapacakları da tartışılacak.

2016 Şubat'ta yapılan Londra Konferansı'nda 10 milyar dolar bağış sözü verilmişti. AB, Suriye krizinin çözümünde etkisiz kalmakla eleştiriliyor.




AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü