AB mahkemesinden Airbnb görüşü

Avrupa Adalet Divanı Başsavcısı Maciej Szpunar, Airbnb'nin Fransa'da emlakçılara yönelik uygulanan katı kurallara tabi olmadığı yönünde görüş verdi

LÜKSEMBURG (AA) - Avrupa Adalet Divanı Başsavcısı Maciej Szpunar, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sağlayan Airbnb'nin Fransa'da emlakçılara yönelik uygulanan katı kurallara tabi olmadığı yönünde görüş bildirdi.

Fransız turizm ve otelcilik derneğinin Airbnb'ye karşı açtığı dava, Lüksemburg merkezli Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek hukuki merci olan Avrupa Adalet Divanı'nda ele alındı.

Başsavcı Szpunar, davaya ilişkin açıkladığı görüşünde, Aribnb'nin bilgi toplumu hizmeti olduğuna ve Fransa'da emlakçılara yönelik katı kurallara uyması gerekmediğine dikkati çekti.

Başsavcının görüşü bağlayıcı olmasa da mahkemenin kararını büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Fransa'daki oteller, Airbnb platformunun sektörde haksız biçimde rekabet ettiğini iddia ediyor.

Ekonomi Haberleri

Togg T10X kullanıcılarına yeni güncelleme geliyor
KPSS’siz memur alımı başladı! 4 ilde kamuya personel alınacak
GENÇ GİRİŞİMCİLERE 1 MİLYON 350 BİN TL YATIRIM FIRSATI
5 ÜLKEYE UÇUŞLAR 4 GÜNLÜĞÜNE DURDURULDU
BAYRAMDA EVDE YOKUZ