AB, Belarus'a yaptırımları uzattı

Belarus'a uygulanan silah ambargosunun 28 Şubat 2018'e kadar uzatılmasına karar verildi

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Belarus'a uyguladığı silah ambargosu ve 4 kişinin mal varlığını donduran yaptırımları bir yıl daha uzattı.

AB Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Belarus'a uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin, 28 Şubat 2018'e kadar uzatılmasına karar verildi. AB'nin tedbirleri, silah ambargosu ile bir gazeteci ve bir muhalif siyasetçinin kaybolmasıyla bağlantılı olduğu belirtilen 4 kişinin mal varlığının dondurulmasını içeriyor.

Açıklamada, "Belarus'un evrensel temel özgürlükler, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı konusunda somut adımlar atması, AB'nin Belarus'la ilgili gelecekteki politikasının şekillendirilmesi için kilit unsur olmaya devam edecek." denildi.

AB, insan hakları ihlalleri nedeniyle 2002'de Belarus ve aralarında Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko'nun da olduğu çok sayıda kişiye yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Şubat 2016'da AB, yaptırımları kısmen kaldırarak, 3 şirket ile Lukaşenko dahil olmak üzere 170 yetkili hakkında tedbirleri uzatmamıştı. Ancak Brüksel, silah ambargosu ve 4 Belarus vatandaşına uygulanan yaptırımların devamına karar vermişti.

AA

Gündem Haberleri

Giydiği Çorapları Satışa Çıkarmıştı: Bakanlıktan Fenomen E.D. Hakkında Suç Duyurusu
COP31'e 25 bin 739 polis
SGK 100 denetmen yardımcısı alacak
Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde