AA'nın Makedonca yayını 1. yılını geride bıraktı

Balkanlar'dan, Türkiye'den ve dünyadan 9 bin 730 haber, 4 bin 683 fotoğraf ve 2 bin 311 görüntü yayınlayan AA Makedonca Servisi, geçen süre zarfında Makedonya'daki en önemli haber kaynakları arasındaki yerini aldı

ÜSKÜP (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından, kurumun 100'üncü yıl vizyonu kapsamında 9 Kasım 2015 tarihinde başlatılan Makedonca yayını ilk yılını geride bıraktı.

Bir yıl boyunca Balkanlar'dan, Türkiye'den ve dünyadan 9 bin 730 haber, 4 bin 683 fotoğraf ve 2 bin 311 görüntü yayınlayan Makedonca servisi, kısa sürede Makedonya'daki en önemli haber kaynakları arasındaki yerini aldı.

AA'nın Makedonca Servisi tarafından, fotoğraf ve görüntülerin de yer aldığı günde ortalama 45 haber yayımlanıyor.

AA'nın Arnavutça yayını ile birlikte Üsküp merkezli olarak faaliyet gösteren Makedonca yayını, özellikle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminde ve sonrasında bölgedeki önemli bir haber kaynağı haline geldi.

Dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma yolunda kararlılıkla ilerleyen Anadolu Ajansı, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca, Arnavutça, Makedonca ve Farsça yayın yapıyor.

AA

Gündem Haberleri

DÜŞME ANI VE BIRAKTIĞI NOT ORTAYA ÇIKTI
BAYRAM TRAFİĞİNDE UMUT VEREN TABLO
ASELSAN şehitlerine veda
EMLAKÇILARDAN 'SARI SİTE' İSYANI
Torunları için biriktirdiği 2 milyonunu dolandırıcılara kaptırdı