AA Finans'ın temmuz ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

Ekonomistler, temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,4 artmasını bekliyor - Ankete katılan ekonomistler, enflasyonun yıl sonunda yüzde 14,8 olacağını tahmin ediyor

İSTANBUL (AA) - AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 1,4 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,4 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,1, en yüksek yüzde 1,76 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2019 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 14,8 olarak belirlendi. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisi en düşük yüzde 13,30, en yüksek yüzde 17,20 oldu.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,4) göre, bir önceki ay yüzde 15,72 olan yıllık enflasyonun yüzde 16,70'e yükseleceği hesaplanıyor.

Enflasyon haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,03 artış göstermişti.

Ekonomi Haberleri

Doğal gaz bekleyen iller var
Petrol fiyatı 110 doları aştı
YATIRIM YAPAN PARASINA PARA KATTI
KONYA BİR ŞEHRE DAHA HIZLI BAĞLANACAK
Açığa Satış 13 Mart'a Uzatıldı