AA Finans'ın ekim ayı "Enflasyon Beklenti Anketi" sonuçlandı

Ekonomistler, ekim ayında enflasyonun yüzde 1,62 artacağını tahmin ediyor - Ankete katılan ekonomistler, yıl sonunda enflasyonun yüzde 7,89 olacağını öngörüyor

İSTANBUL (AA) - "AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) yüzde 1,62 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Kasım Perşembe günü açıklanacak enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi 23 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,62 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,20 ve en yüksek yüzde 2,04 aralığında yer aldı.


- Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,87


Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalaması bir önceki anket dönemine göre yüzde 8,20'den yüzde 7,87'ye indi. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisinin en düşük yüzde 7,30 ve en yüksek yüzde 8,50 olduğu görüldü.

Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,62) göre eylülde yüzde 7,28 olan yıllık enflasyonun yüzde 7,35'e yükseleceği hesaplanıyor.



AA

Ekonomi Haberleri

51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı
ŞARJ PİYASASINDA TÜKETİM REKOR SEVİYEDE