A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın rakibi Bulgaristan

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında yarın TSİ 17.15'te Tiflis Arena'da Bulgaristan ile karşılaşacak

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında yarın TSİ 17.15'te Tiflis Arena'da Bulgaristan ile karşılaşacak.

FIBA 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın TSİ 17.15'te Tiflis Arena'da Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Milliler; Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile aynı grupta yer alıyor. Grubun ilk maçında ay-yıldızlılar, Karadağ'ı 72-68'lik skorla mağlup ederek turnuvaya iyi başladı. Bulgaristan ise İspanya'ya 114-87'lik skorla yenildi.

55. randevu

Türkiye ile Bulgaristan bugüne kadar 54. kez rakip oldu. Söz konusu mücadelelerde milliler, parkeden 22 kez galip ayrıldı. İki ülke tarihlerinde ilk kez 8 Mayıs 1951'de Paris'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda karşılaştı ve ay-yıldızlılar 52-45 kaybetti. Türkiye ile Bulgaristan son olarak 24 Temmuz 2012 tarihindeki hazırlık maçında karşılaştı. Milli Takım müsabakadan 70-65'lik skorla galibiyetle ayrıldı.

A Milli Basketbol Takımı, Bulgaristan maçının ardından 4 Eylül Pazar günü ev sahibi Gürcistan ile mücadele edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 400. randevusu
Karatay Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı Konya Gençlik Kupası'nda Parladı
Panathinaikos Fatih Terim ile yollarını ayırdı
Konyaspor maçında Halil Umut Meler düdük çalacak
Süper Lig'de 37. haftanın programı belli oldu