İzmir’de yaşayan 9 yaşındaki Uzay Kaan İnce, yazarlığa ve çizime olan tutkusunu profesyonel bir adıma dönüştürdü. Yazıları ve çizimleri tamamen kendisine ait olan "Uzay'ın Çizgi Roman Kulübü" isimli kitabını yayımlayan İnce, henüz ilkokul sıralarındayken yazar olma hayalini gerçekleştirdi. Latife Hanım Köşkü Gazi Mustafa Kemalpaşa Sanat Galerisi’nde düzenlenen imza gününde genç yazar, arkadaşları ve öğretmenlerinden büyük ilgi gördü.
İlk İmza Okul Başkanı Oğuz Tatış’a
Kitabını ilk olarak okulunun yönetim kurulu başkanı Oğuz Tatış için imzalayan Uzay, tören sırasında duygulu anlar yaşadı. Tatış, küçük yazarı özgüveni ve üretkenliği için tebrik ederek, "Senin gibi çocuklar geleceğin en güçlü hikâyelerini yazacak" dedi. Ziyarette okul yöneticileri ve ailesi de Uzay’ı yalnız bırakmadı. Anlamlı buluşmada Tatış da kendi yaşam öyküsünü anlattığı kitabını Uzay için imzalayarak jest yaptı.
"Kahraman Olmak Tekrar Denemektir"
5 yaşından beri çizim yaptığını belirten Uzay Kaan İnce, kitabının önsözünde dikkat çekici bir bakış açısı sundu. Hayal kurarken kuralların olmadığını vurgulayan minik yazar, kahramanlığı "en güçlü olmak değil, tekrar denemek" olarak tanımladı. Kendi dünyasını ve kahramanlarını yaratan Uzay, yaşıtlarını ve okurlarını kendi hikâyelerini kurmaya davet ederek ilham kaynağı oldu.