9. Aroma Akseki Dağ Koşusu'na doğru

Koşu, 18 Haziran Cumartesi günü Antalya'nın Akseki ilçesinde yapılacak

ANTALYA (AA) - 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu, 18 Haziran Cumartesi günü Antalya'nın Akseki ilçesinde yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Aroma AŞ iş birliğiyle organize edilen koşuda, 320 atlet mücadele edecek. Dağ koşusunda, genç kızlarda 4 bin 200 metre, genç erkekler ve kadınlarda 8 bin 400 metre ve erkeklerde 12 bin 600 metre koşuları gerçekleştirilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç ile atletizm hakemleri, koşunun yapılacağı Akseki ilçesindeki parkurda yürütülen çalışmalarını inceledi.

Babaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koşuda dereceye girecek sporcuların 2 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım kadrosunu oluşturacağını bildirdi.

Dağ koşusunun ilk başladığı yıllarda katılan sporcu sayısının 100 civarında olduğuna değinen Babaç, bugün 320 kayıtlı sporcu bulunduğunu kaydetti. Babaç, "Bu aynı zamanda Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en yüksek katılımlı Dağ Koşuları Türkiye Şampiyonası olacak." diye konuştu.


AA

Spor Haberleri

Kayseri'yi düşüren tüm sebepler ayrıldı
Singo müzmin sakat çıktı
Beşiktaş Gitti Beşiktaş Geldi
Fenerbahçe’de Talisca ile yollar ayrıldı
Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi