Kamu hizmetlerinin etkinliğini artırmak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda yeni bir döneme giriliyor. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile bir araya gelerek iki bakanlığın ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki süreçte atılacak adımları detaylıca ele aldı.
Toplum Yararına Programlar (TYP) Değerlendirildi
Yapılan üst düzey görüşmede, kamu kurumlarının sahadaki gücüne doğrudan destek veren Toplum Yararına Programlar (TYP) ana gündem maddelerinden biri oldu. İki bakanlık arasındaki yapıcı iş birliği vurgulanırken, yerel yönetimler ve valilikler bazında yürütülen hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi hedeflendi.
81 İlin Valiliğine Toplam 30 Bin Kontenjan
Ziyaretin ardından resmi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, kamuoyunun merakla beklediği müjdeyi verdi. Görüşme kapsamında 81 ilin valiliklerine toplam 30 bin kontenjan tahsis edileceğini belirten Çiftçi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ı ziyaret ederek, bakanlıklarımızın ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştük. Kamu hizmetlerine destek sağlayan Toplum Yararına Programları değerlendirdik. Bu kapsamda 81 ilimizin valiliklerine toplam 30 bin kontenjan tahsis edilecek. Bu önemli adımın vatandaşlarımıza, şehirlerimize ve kamu hizmetlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapıcı iş birliği ve kıymetli katkıları için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum."
TYP’ye Kimler Başvurabilir? (Genel Şartlar)
TYP ilanlarına başvurabilmek için aranan temel şartlar şunlardır:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak (engelli ve yaşlılık aylığı alanlar hariç),
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri başvurabilir),
Hane gelir şartını sağlamak (aynı hanede yaşayanların toplam geliri net asgari ücretin 1,5 katını aşmamalıdır).