7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası

- Hatay'da düzenlenen müsabakalara, 30 ülkeden 125 sporcu katıldı


HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni inşa edilen Aba Güreşi Mersahı'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 30 ülkeden 125 sporcu katıldı.

Güreşler öncesi düzenlenen açılış seremonisinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve kızlardan oluşan aba güreşi sporcuları, gösteri sundu.

Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada, 5 bin yıllık aba güreşinin dünya kupasını Hatay'da düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Müsabakalara 30 ülkenin katılım gösterdiğini ifade eden Savaş, sporculara başarılar diledi.

Şampiyonada 60, 70, 80 ve 90 kilo ile ağır sıklet olmak üzere beş kategoride yapılacak müsabakalar sonunda dereceye girecek sporculara, kupa ve çeşitli ödüller verilecek.

AA

Spor Haberleri

Spor Akademileri’nde yeni branş: Mas güreşi
TRENDYOL SÜPER LİG’DE 21. HAFTANIN HAKEMLERİ BELLİ OLDU
Beşiktaş'a diye geldi disiplinde gözünü açtı
Konyaspor’da olmadı Trabzonspor’da da yapamıyor
"KIZIM BABASIZ BÜYÜYÜR"