6 Şubat Asrın Felaketinin yıldönümünde Konya'da arka arkaya 2 deprem

Konya'da 1 günde 2 deprem kaydedildi. 6 Şubat 2023'te yaşanan ve tarihe asrın felaketi olarak geçen depremlerin yıldönümünde Konya'da kaydedilen 2 deprem farklı bölgelerde görüldü.

Küçük ve orta ölçekli depremlerin görüldüğü Konya'da 6 Şubat 2023'te yaşanan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerin birinci yıldönümünde 2 deprem kaydedildi.

Uzman isimlerin "Konya'da büyük deprem olabilir" açıklamalarının muhatabı olan Konya'da daha önce 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler korkuya neden olmuştu.

6 Şubat depremlerinin de hissedildiği kentlerden biri olan Konya'da bu tarihten sonra da depremlerin artması da anakaranın oturmadığı görüşüyle destekleniyor.

KONYA MERKEZE YAKIN BÖLGEDE DEPREM

Konya'da kaydedilen ilk depremin merkez üssü Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Karaömerler Mahallesi. Kaydedilen depremin büyüklüğü 1.6 ve yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

ILGIN'DA SARSINTILAR SÜRÜYOR

Edinilen bilgilere göre ikinci depremin merkez üssü Ilgın ilçesinin Gölyaka Mahallesi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kayıtlara geçti. Daha önce de depremlerin yaşandığı mahallede kaydedilen depemin büyüklüğü 1.6.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Hüyük'te çilek fiyatları beklentinin altında kaldı
Konya'daki arkadaş cinayetinin sebebi belli oldu
Konya'da cinayet şoku: Bir Kişi Cadde Üzerinde, Diğeri İş Yerinde Vuruldu
Kulu'da şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Kontrolden çıkan tır kanala uçtu: 1 ölü, 1 yaralı