6 cana umut olan Mert’in cenaze namazı kılındı

Tokat'ta organlarını bağışlayarak 6 cana umut olan Mert Yıldırım'ın cenaze namazı kılındı.

Tokat'ta organlarını bağışlayarak 6 cana umut olan Mert Yıldırım'ın cenaze namazı kılındı. 21 yaşındaki gencin 6 ay önce "Bana bir şey olursa ihtiyaç sahipleri için organlarımı feda ederim" dediği öğrenildi.

5 gün önce Tokat'ın Erbaa ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Tokat Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Mert Yıldırım (21), geçtiğimiz gün yaşam mücadelesini kaybetti. Yıldırım'ın yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından Tokat Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü devreye girerek hasta yakınlarıyla görüşüldü. Görüşmenin ardından hasta yakınları vefat eden hastanın organlarının bağışlanmasına karar verdi. Kararın alınmasının ardından nakil işlemi için ekipler harekete geçti. Sabah saatlerinde yapılan ameliyatın ardından, Yıldırım'ın 2 kornea, 2 böbrek, karaciğer ve kalbi bağışlayarak 6 cana umut oldu. 6 cana umut olan Yıldırım'ın cenaze namazı bugün memleketi Erbaa'da kılındı. Gözyaşları içinde uğurlanan Yıldırım'ın, cansız bedeni Erbaa Merkez Mezarlığı'na defnedildi. Yıldırım'ın 6 ay önce "Bana bir şey olursa ihtiyaç sahipleri için organlarımı feda ederim" dediği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

’Yılanı öldürdüm’ diyerek çektirdiği video pahalıya mal oldu
Babasına yastık götürürken kaza geçirdi, 15 günlük yaşam savaşını kaybetti
Bakan Çiftçi’den NATO Zirvesi Açıklaması: 56 Bin Personel Görev Aldı
Husumetlisini vurdu, kaçarken tır çarptı
Emekli öğretmeni 2 milyon lira dolandırdı