52. Kütüphane Haftası

Akdağmadeni ilçesinde Belediye Meydanı'na Arapça ''ikra'' yazan öğrenciler, daha sonra 40 dakika kitap okudu

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından, 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında meydana Arapça “Oku” anlamına gelen “İkra” yazısı yazdı.

Belediye meydanında düzenlenen programa, Kaymakam Göksel Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, şube müdürleri, daire amirleri veliler ve öğrenciler katıldı.

Meydanda öğrenciler tarafından Arapça “Oku” anlamına gelen “İkra” yazısı yazıldı.

Düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler ve veliler kitap okuma farkındalığını göstermek için 40 dakika boyunca kitap okudular.

İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Muhammed Uzun, etkinlik sonrası, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdağmadeni gündemine kitap okumanın önemini getirmek amacıyla okuma etkinliği programı düzenlediklerini söyledi.

Uzun, bu uygulamayı geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, ''Bu uygulamamızı geleneksel hale getirdik. Geçen yıl ilkini yapmıştık. Türkçe olarak “Oku” ifadesini kullanmıştık. Bu sene de İmam hatip Ortaokulu’nun şanına yakışır 'ikra' Arapça olarak 'oku'yu yazmış olduk, öğrencilerimizle birlikte. Bizim buradaki yaptığımız çalışma temsili bir çalışma. İnsanların cep telefonlarını hayatından hiç ayırmadığı zaman diliminde gün içerisinde defalarca elini alıp meşgul olduğu bir dönemde 'Kitap telefondan daha önemlidir' tarzında bir düşünceyi ortaya koymak adına bu etkinliği yaptık.” dedi.



AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı