Eskişehir'in Fatih Mahallesi, Uygun Sokak'ta bulunan ve uzun süredir kaderine terk edilmiş tek katlı bir ev, bölge halkı için ciddi bir endişe kaynağı haline geldi. Yaklaşık beş yıldır metruk durumda olduğu belirtilen bu yapı, zamanla artan yıpranma ve güvenlik riskleriyle dikkat çekiyor.
Evin pencereleri kırılmış ve tahtalarla gelişi güzel kapatılmış olsa da, asıl tehlike yapının kendisinden kaynaklanıyor. Dış duvarlarında derin çatlaklar ve hasarlar gözlemlenen ev, özellikle çocukların ve yaşlıların geçtiği bir güzergahta bulunması nedeniyle mahalleliyi diken üstünde tutuyor.
Mahalle sakinleri, evin hem görüntü kirliliğine yol açtığını hem de olası bir göçme veya yıkılma tehlikesi nedeniyle can güvenliğini tehdit ettiğini belirtiyor. Vatandaşlar, evin bir an önce yıkılarak riskin ortadan kaldırılması veya güçlendirilmesi için ilgili belediye ve çevre şehircilik birimlerini göreve davet ediyor.
Bu tür terkedilmiş yapılar, sadece güvenlik değil, aynı zamanda çevrede kötü niyetli kişilerin barınma alanı oluşturması veya haşere yuvası haline gelmesi gibi sorunları da beraberinde getiriyor. Fatih Mahallesi'nde yaşayanlar, yetkililerin bu kronik soruna kalıcı bir çözüm bulmasını bekliyor.