"5. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali"

Nevşehir'in Göreme beldesinde başlayan festival hafta sonuna kadar sürecek

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Göreme beldesinde düzenlenen "5. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali" başladı.

Gürcistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Samsun, Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin açılışı dolayısıyla kortej düzenlendi.

Daha sonra belediye etkinlik alanında oluşturulan sahnede, Gürcistan Mezgvaurı Folk Dance, KKTC Mor Menekşe ve Azerbaycan Deniz Dans grubu ile yerel halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, festivalin farklı kültürlerin buluşmasına katkı sunduğunu, her yıl aynı coşku ve heyecanı yaşamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Cingil, "Kapadokya bölgesi çeşitli medeniyetlerin izlerinin bulunduğu bir turizm merkezi. Festival kapsamında Göreme'ye gelen yabancı konuklarımızın ülkelerine birer turizm elçisi olarak döneceklerine inanıyorum. Farklı kültür ve değerleri festivalde bir araya getirmenin heyecanını birlikte yaşıyoruz." dedi.

Festival, hafta sonuna kadar devam edecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Denizli bu kazıya kilitlendi! Laodikeia Antik Kenti yüzde yüz tempoda
Konya'da 23 Nisan Coşkusu: Migros Tiyatro Festivali 30. Kez Perdelerini Açıyor!
M1 Konya’da Çocuklara Uzay Yolculuğu
Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmine ödül
Turistler işçi gibi çalıştı