5 milyon liralık "tarihi eser" pazarlığına polis baskını

Ankara'da Bizans dönemine ait olduğu belirlenen çok sayıda tarihi eseri 5 milyon liraya satmak istedikleri belirlenen 4 şüpheli gözaltına aldı

ANKARA (AA) - Ankara'da Bizans dönemine ait olduğu belirlenen çok sayıda tarihi eseri 5 milyon liraya satmak istedikleri belirlenen 4 şüpheli yakalandı.

Etimesgut ilçesinde bir rezidansta çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve yüksek fiyatla satılacağı ihbarı alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

Yasal izinlerin ardından takibe alınan şüphelilerin silahlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerle müşteri gibi irtibat kuran ekipler, gerekli önlemleri aldıktan sonra rezidansa operasyon düzenledi.

Operasyonda dairede bulunan B.A, H.E, C.Ç. ve H.M.B. gözaltına alındı.

Evde ve şüphelilere ait otomobilde yapılan aramada, Bizans dönemine ait 204 sikke ve 39 tarihi obje ele geçirildi.

Tarihi eserleri 5 milyon liraya satmak istedikleri belirlenen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ele geçirilen tarihi eserlerin ilgili kurum yetkililerine teslim edildiği, soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL