5 gün önce kayboldu yağmurdan saatler önce bulundu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde hayvanlarını otlatırken kaybolan 65 yaşındaki Firdevs Üner, 5 gün süren yoğun arama çalışmalarının ardından bitkin halde bulundu.

Olay, 2 Temmuz tarihinde Seydişehir ilçesi Şehir Gediği mevkisinde meydana geldi. Eşi Seyit Ahmet Üner ile birlikte küçükbaş hayvanlarını otlatmak için dağlık araziye çıkan Firdevs Üner (65), bir anlık dalgınlık sonucu gözden kayboldu. Eşinin çevrede yaptığı tüm aramalara rağmen sonuç alamaması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

İhbarın ardından bölgeye sevk edilen Jandarma, AFAD ve İtfaiye ekipleri, zorlu arazi koşullarında geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlattı. 5 gün boyunca süren titiz çalışmaların ardından, ekipler Firdevs Üner’e Şehir Gediği bölgesinde ulaştı.

Hava Ambulansı ile Hastaneye Sevk Edildi

Bulunduğunda bitkin bir vaziyette olduğu gözlemlenen Firdevs Üner’e, ilk sağlık müdahalesi olay yerindeki görevliler tarafından yapıldı. Arazinin engebeli yapısı nedeniyle bölgeye hava ambulansı çağrıldı. Dağlık alanda belirlenen uygun bir noktaya iniş yapan hava ambulansı, Üner’i alarak ileri tetkik ve tedavi işlemleri için Konya’daki hastaneye sevk etti.

Ekiplerin özverili çalışması sonucu sağ olarak kurtarılan Üner’in sağlık durumunun yakından takip edildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KONYA'NIN GÜNEYİNDE GÖK DELİNDİ
KARATAY LAVANTA GÜNLERİ MARKA OLDU
Konya’da Binler Yaylada Buluştu: 13. Geleneksel Yayla Şenliği
AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİLERİNE HASTALIK UYARISI
SİTE YÖNETİCİSİ KİRACILARI BIÇAKLADI