43 yıldır tarım arazilerini suluyordu, sonunda o da kurudu

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 43 yıldır tarım arazilerini sulayan Ülküköy Göleti, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle kurudu.

Mudanya'nın Ülkü Mahallesinde bulunan tarımsal amaçlı sulama görevi gören gölet mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, yağışların olmayışı ve iklim değişikliği sebebiyle kuruma noktasına geldi.

Gölet çevresinde tarım yapan çiftçiler suya ulaşabilmek için çeşitli yöntemler denerken bazı bölgelerde vatandaşlar göletin içini kazarak suya ulaşmaya çalışıyor. Göletten ayrıca Hasköy, Dedeköy, Küçükyenice köyü ve Bademli Mahalleleri de istifade ediyor.

Göletin tamamen kuruması, bölgedeki tarım faaliyetlerini olumsuz yönde etkilerken, çiftçiler çaresizlik içinde alternatif su kaynakları aramaya başladı. Özellikle zeytin üretiminin yoğun olarak yapıldığı Mudanya kırsalında, sulama olmadan verimin ciddi oranda düşeceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

ATSO Başkanı Ali Bahar Davasında Şok İddia: Eşim İtilmiş Olabilir
Markette başörtülü kadınlara kıyafetleri üzerinden sözlü taciz
Yangını haber alınca koşarak geldi, kızına sarıldı
Telefoncuya kurye kılığında gelip kurşun yağdırdı: 1 ölü
Japon turisti canlı yayında taciz etti, yakalandı