40 derece sıcaklıkta geçim derdi

Hatay’da termometrelerin 40 dereceyi göstermesiyle tarım işçileri, zorlu sıcak koşullarda 800 TL yevmiye ile çalışmaya devam ediyor. İşçiler sıcaklığın yüksek olmasına rağmen geçimlerini sağlamak için mücadele ediyor.

Hatay’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşması, özellikle tarım arazilerinde çalışan işçileri olumsuz etkiliyor. Reyhanlı ilçesi Beşaslan Mahallesi’nde 25 dönümlük domates tarlasındaki işçiler, yabani otları temizlemek için 800 TL yevmiye ile zorlu şartlarda mesai yapıyor. Geçen yıl 650 TL olan yevmiyeler, bu yıl artmasına rağmen işçiler tarafından yeterli bulunmuyor.

İşçibaşı İsa Kara, "Bu mahsul sıcağı sever ama işçiler sıcağı asla sevmez" diyerek, tarladaki çalışma koşullarını anlattı. Kara, "20 yıldır bu işi yapıyorum, bu yıl yevmiye 800 TL oldu. Üretici pahalı, işçiler ise yetersiz diyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Domates hasadı bayramdan sonra başlayacak" ifadelerini kullandı.

5 yıldır tarım işçisi olan Hasan El Ahmet ise, "Bu sıcaklıklara alışamadım. Yevmiye 800 TL ama ekonomik koşullara göre az. Üretici zor durumda, o da fazla veremiyor. Çalışmak zorundayız, yoksa geçinemeyiz" diyerek çalışma zorluklarını dile getirdi.

Sıcak hava ve ağır çalışma koşullarına rağmen, Hatay’daki tarım işçileri geçimlerini sağlamak için dayanışma içinde çalışmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

İŞTE DON VE KURAKLIĞIN BİLANÇOSU
Kuraklık, zeytinyağını da kuruttu
Tarihin İzleri Kuruyan Terkos Gölü'nde Ortaya Çıktı
Meteorolojiden Sağanak ve Buzlanma Uyarısı: Dikkatli Olun!
Balıkçılar İsyanda: Ağlara Balık Değil, Çöp Takılıyor