Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu lise eğitiminin süresinin 4 yıldan 2 yıla düşürülmesi konusundaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM), AK Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, bu konuda henüz somut bir çalışma olmadığını belirtti.
“Türkiye’de ortalama eğitim süresiyle ilgili rakamlara, uluslararası göstergelere ve kamuoyundaki beklentilere bakıyoruz. Bu konuda kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerle oturur değerlendiririz” diyen Tekin, konunun yasama organının yetkisinde olduğunu vurguladı.
“Bilim insanları ve öğretmenler inceliyor”
Bakan Tekin, şu an için yalnızca kamuoyundaki tartışmaların ve hazırlanan raporların izlendiğini belirterek, “Bu raporlardaki ifadeleri bilim insanları, akademisyen ve öğretmen arkadaşlarımız, bakanlıktaki ilgili birimler değerlendiriyor” dedi.
Sonuçta ortaya çıkacak bir kararın, siyasi mekanizmalarla paylaşılacağını ifade eden Tekin, “En son bir karara varırsak bu kararı ilgili siyasi mekanizmalarla paylaşırız” diye konuştu.
“Şu anda izleme sürecindeyiz”
Bakanlık olarak herhangi bir değişiklik için şu anda yalnızca izleme ve analiz sürecinde olduklarını belirten Tekin, şu anda 4 yıllık lise eğitimine ilişkin herhangi bir resmi değişiklik önerisinin gündemde olmadığını da sözlerine ekledi.