Konya’da 8 yıldır birlikte yaşadığı kişiden yediği dayak nedeniyle psikolojisi bozulan 5 çocuk annesi, 2’si zihinsel engelli 4 çocuğuyla Şefkat-Der Konya Hayata Tutunma Evi’ne sığındı. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan yaptığı açıklamada, Dilek K’nin, bir süre önce 5 çocuğuyla birlikte, yardıma muhtaç kadınlara hizmet veren Şefkat-Der Konya Hayata Tutunma Evi’ne yerleştiğini söyledi.
Psikolojisi bozuk olan Dilek K’yi dinledikten sonra araştırma yaptıklarını belirten Bulan, “Dilek Hanım yediği dayaklardan iyice serseme dönmüş. Okuma yazması olmayan, kolaylıkla yönlendirilebilen bir kadın” dedi.
ÇOCUKLARI DA ŞİDDET MAĞDURU
Birlikte yaşadığı kişinin sadece Dilek K’yi değil çocuklarını da dövdüğünü tespit ettiklerini belirten Bulan, şunları kaydetti: Dilek buraya 5 çocuğuyla birlikte gelmişti. Birlikte yaşadığı kişi, 6 yaşındaki oğlu Alişan’ı sevme bahanesiyle kaçırdı. Dilek K’nin nikahsız birlikte yaşadığı E.Y’nin en büyük oğlunu dövdüğünü ve alkol alırken Alişan’a da verdiğini
öğrendik. Alkol parası için Dilek’i dilendirmiş. Çocuklardan ikiz olan Rabia ve Demet, zihinsel ve fiziksel engelli. Kadın, hamileyken de dayak yediğini söylüyor. 4 aylık Alihan ise oldukça bakımsız, sürekli ağlıyor.
Bulan, Dilek K’nin birlikte yaşadığı E.Y. hakkında gerekli yerlere suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Maddi olanaklarımız çok sınırlı. Çocuklarına bile bakamayacak durumdaki annenin, çocuklarıyla birlikte tedavi altına alınması gerekiyor. Çünkü Dilek K, bu durumda sağlıklı çocuk yetiştiremez. Zaten kendisinin ve çocuklarının durumu perişan” diye konuştu.