4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:- "Amacımız 'Hepimiz aynı takımdayız' sloganıyla özel gereksinimli çocukların, gençlerin toplumda bilinirliğini ve duyarlılığını arttırmak"

EDİRNE (AA) - 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, Edirne'de başladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 75. Yıl Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunlarını gelenek haline getirdiklerini belirterek, katılımcı öğrencilere teşekkür etti.

Spor oyunlarına 7 ülkeden yaklaşık 600 öğrencinin katıldığını ifade eden Yörük, "Amacımız 'Hepimiz aynı takımdayız' sloganıyla özel gereksinimli çocukların, gençlerin toplumda bilinirliğini ve duyarlılığını arttırmak. Aynı zamanda burada yapılacak spor müsabakalarıyla farkındalığı daha da pekiştirmek istiyoruz. Çocukların ailelerine de destek olduğumuzu göstermek istiyoruz." dedi.

Bu tür etkinliklerle özel gereksinimli çocukların kendilerine duydukları güvenin arttığını vurgulayan Yörük, organizasyonun arka planında büyük bir bilimsel çalışma olduğunu söyledi.

Yörük, 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunlarına katılan sporcu ve ailelerine de Edirne'nin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından 7 ülkeden gelen yaklaşık 600 öğrencinin solo ve grup olarak hazırladıkları dans, müzik ve spor gösterileri katılımcılardan büyük alkış topladı.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor