Zeki DURSUN
Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Selçuklu bölgesine bağlı bütün Resmi ve Özel okulların iştirakiyle 36 bin öğrenci başarı değerlendirme sınavı ve ÖSS Deneme Sınavı’na tabi tutuldu.
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, yapılan bu sınavlarla ilgili olarak eğitim ve öğretimde başarıyı artırmak, ilçe düzeyinde okullar arası bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak, öğrencilerin seviyelerinin tespiti ve sınav psikolojisinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
Öğrenci hayatının sınavlardan oluşan uzun bir maraton olduğunu ifade eden Koca, bu maratona öğrencileri bu tür sınavlarla hazırlamak ve onların gelecekte kendilerine iyi ve doğru bir hedef seçmelerine yardımcı olmak gayesini taşıdığını belirterek, “Bu tür sınavların her dönem yapılmasının öğrenci gelişiminde olumlu etkilerinin olduğu ve bu sınavların başarının artmasında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle 2. dönemde ve önümüzdeki yıllarda da rutin olarak tekrarlamayı hedefliyoruz” dedi.