300 bayana tarama yapıldı

Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Meram'da kadınlara yönelik tarama çalışması başlatıldı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren KETEM, ilk etapta Meram'ın Aşkan, Ayanbey, Dere Aşıklar, Dere Camiikebir, Durunday, Kirazlı, Melikşah, Necip Fazıl, Selam ve Yorgancı mahallelerinde yaklaşık bin 300 bayana yönelik tarama çalışmalarına başladı.

Tarama çalışmaları sırasında meme, cilt ve rahim ağzı kanserlerinin belirtileri ile erken tanı yöntemleri hakkında bilgilendirme yapan KETEM, hastalığa rastlanan bireyleri uygun birimlere sevk ediyor.

Yetkililer kadınlarda görülen meme, rahim ağzı ve cilt kanserlerinde erken teşhisin ardından hastalığın tamamen tedavi edilebileceğini vurguladı.
KETEM'le irtibat kurmak isteyen vatandaşların 3236709 numaralı telefonu arayabileceği bildirildi.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?