30. Uluslararası Ohri Yüzme Maratonu

- Makedonya'nın Ohri Gölü'nde düzenlenen yarışı erkeklerde Makedon Stefanovski, kadınlarda Rus OKozydub kazandı


OHRİ (AA) - Makedonya'nın güneybatısındaki Ohri Gölü'nde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Ohri Yüzme Maratonu'nu erkeklerde Makedon Tomi Stefanovski, kadınlarda ise Rus Olga Kozydub kazandı.

Dünya Yüzme Federasyonu (FINA) maraton takviminin bir parçası olan yarışa dokuzar erkek ve kadın sporcu katıldı.

Aya Naum ile Ohri arasındaki yarışı erkeklerde 5.55.18.97'lik derecesiyle Makedon yüzücü Tomi Stefanovski, kadınlarda ise 5.55.35.72'lik derecesiyle Rus Olga Kozydub birinci sırada tamamladı.

Stefanovski, organizasyon sonrası yaptığı açıklamada, genç sporcularla yarışmanın oldukça zor olduğunu belirterek, "Sonunda her şeye değdi." ifadesini kullandı. En büyük hayalinin, kariyerini Ohri Yüzme Maratonu şampiyonu olarak tamamlamak olduğunu vurgulayan Stefanovski, bugünkü organizasyonun kariyerindeki son maraton yarışı olduğunu kaydetti.

Bu yıl da Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov himayesinde düzenlenen Ohri Yüzme Maratonu'nda, sporculara verilecek para ödülünün 10 bin dolar olduğu açıklandı.

AA

Spor Haberleri

Türkiye - Fransa maçının hakemi Felix Zwayer oldu
A Milli Takım'da Fransa Hazırlıkları ve Sakatlık Gelişmesi
Süper Lig'de 6 Haftalık Rapor: Zirve, Goller ve Öne Çıkanlar
A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi hazırlıklarına başladı
Fenerbahçe, Konyaspor Maçından Sonra İlk Kez Başardı: 8-0'lık Tarihi Fark