3. Üsküdar Kitap Fuarı

Etkinlikler kapsamında Yedi İklim dergisi, "Yedi İklim Şiir Günü" etkinliği düzenledi

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesince düzenlenen 3. Üsküdar Kitap Fuarı kapsamında Yedi İklim dergisinin "Yedi İklim Şiir Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Yedi İklim Dergisi Kurucusu ve Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal, 30 yıllık derginin tarihinin, İslam medeniyeti ve düşüncesini merkeze alan "Büyük Doğu", "Diriliş", "Mavera" ve "Yönelişler" dergileri gibi eksilere dayandığını söyledi.

Türk halkının şair bir halk olduğunu ve şiirin diliyle konuştuğunu anlatan Haksal, "Şiir bizim ifade tarzımızdır. Biz sevgili Efendimizi şiirle sevdik. Naatlarla, kasidelerle andık ve belki hiçbir medeniyette şiir hayatı bu kadar kuşatmış değildir. Gazeller, mesneviler, rubailer... Halkın şiir diliyle birbirini anlama ve dinleme yöntemini keşfettiğini görüyoruz. Yedi İklim dergisi de üç kuşağın dergisidir. Birçok şair, yazar, öykücü bu dergide ürünlerini yayınladı ve yayınlıyor." dedi.

Televizyonda bir tiyatro oyuncusunun "Biz 1980'leri arar olduk, o zamanlar edep, sevgi, saygı, şiir vardı hayatımızda. Acaba şimdi şiir okunuyor mudur?" sorusunu yönelttiğini ifade eden Haksal, "Bu soruda haklı olduğunu görüyoruz. Eski zamanlarda şiir kitapları 5 bin baskıyla çıkardı. Bugün ise en iyi şiir kitabının baskı adeti binin üzerinde değil. Bu da bize insanların şiirden uzaklaşmış olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Haksal, salonu dolduran gençlerin ümit verdiğini belirterek, gençlerin şiir alevini yeniden tutuşturarak insanların hayatının merkezine şiiri yerleştirmeye başaracaklarına inandığını kaydetti.

Etkinlikte, şairler Nurettin Durman, Ali Günvar, Serdar Kacır, Şakir Kurtulmuş, İshak Arslan, Sulhi Ceylan, Ömer Hatunoğlu, Erkan Kara, Muhammed Cemal Ünal, Muhammed Enis Özel, Hatice Çay, Yasemin Kapusuz, Ethem Erdoğan, Harun Yakarer, Abdülkadir Tiftik, Bünyamin Ayvaz, Fatih Demirel ve Ebubekir Çağlar kendi şiirlerini okudu.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Cemil Tugay Nöbetteydi: Meslek Fabrikası'nda Tahliye Durduruldu
Ergenekon'dan Bursa'ya
Ulu Camii de Açıldı
Kıyamet Nasıl Kopacak? Kur’an ve Hadislere Göre Büyük Gün
Hacı Bayram Veli, Ramazan'ın son cumasında doldu taştı