3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleri! Çin füze denemelerinde Amerikan savaş gemilerinin maketlerini kullanıyor

Maxar'ın Pazar günü gösterdiği uydu görüntüleri, Çin ordusunun Sincan çölünde muhtemelen eğitim hedefleri olarak ABD Donanması uçak gemisi ve diğer ABD savaş gemileri şeklinde maketler inşa ettiğini gösterdi.

Bu maketler, Çin'in Tayvan ve Güney Çin Denizi konusunda Washington ile gerilim yüksek olmaya devam ederken, özellikle ABD Donanması'na karşı gemi karşıtı yetenekler geliştirme çabalarını yansıtıyor.

Uydu görüntüleri, bir ABD gemisinin tam ölçekli bir taslağını gösterdi ve Taklamakan Çölü'nde yeni bir hedef menzil kompleksi gibi görünen bir yerde en az iki Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri inşa edilmişti.

Görüntüler ayrıca, uzmanların hareket eden bir gemiyi simüle etmek için kullanılabileceğini söylediği, üzerine gemi boyutunda bir hedefin monte edildiği 6 metre genişliğinde bir ray sistemini de gösterdi.

ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü , jeo-uzamsal istihbarat şirketi All Source Analysis'den alıntı yaparak, kompleksin balistik füze testi için kullanıldığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

68 Yıl Sonra Kardeş Olduklarını Öğrendiler: DNA Testi Hayatlarını Değiştirdi
Rusya'daki terör saldırısının zanlıları tutuklandı
Rusya'da konser salonunda katliam
İran Dini Lideri Hamaney: Karşılığı çok sert olacak
İran'da terör saldırısı: En az 73 ölü