3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Hakkari'de engelli çocuklar, çocuk parkı ve "Kanka Polis" maskotu ile gönüllerince eğlendi

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de engelli çocuklar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Vali İdris Akbıyık ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören engelli çocuklarla bir araya geldi.

Akbıyık, burada yaptığı açıklamada, engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve toplumla bağlarını artırmak için birçok hizmetin yapıldığını anlattı.

Vali Akbıyık, dezavantajlı vatandaşların daha rahat hizmet alabilmeleri, istihdamda, sanatta ve sporda yer almaları için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Akbıyık ve beraberindekilerin oyuncak hediye ettiği çocuklar, daha sonra park ve "Kanka Polis" maskotu ile gönüllerince eğlenerek, zaman geçirdi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve şube müdürleri de katıldı.

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı