3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Down sendromlu gençlerin işleteceği "Avrupa Down Kafe" Avcılar'da açıldı

İSTANBUL (AA) - Down sendromlu gençlerin işleteceği "Avrupa Down Kafe" Avcılar'da hizmete girdi.

Down sendromlu gençler, aileleri ve vatandaşların katıldığı açılışta konuşan Engelli Bireyleri ve Ailelerini Destekleme Derneği (EBADD) Başkanı Salih Sunelcan, kafeyle Avcılar'da yaşayan engelli bireylere istihdam yarattıklarını, onlara meslek öğretme fırsatı sunduklarını kaydetti.

Sunelcan, dernek olarak amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, kafeyle aynı zamanda engeli olmayan diğer fertler üzerinde sürekli farkındalık yaratılmasını amaçladıklarını anlattı.

Herkesi Avrupa Down Kafe'ye kahve içmeye davet eden Sunelcan, "Avrupa Down Kafe'nin içinde engelli bireylerin hizmet alabileceği bir sinema salonuyla bir de spor salonu dizayn edilmiş durumda. Amacımız onları sosyal hayatta daha sık görmek." dedi.

Üye olan Down sendromlu gençlerin dönüşümlü olarak çalışacağı Avrupa Down Kafe'nin ihtiyaçları, projeye destek veren firma ve hayırseverler tarafından karşılanacak.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı