29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.Kaman spor salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kaymakam...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Kaman ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kaman spor salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Kaymakam Murat Girgin, cumhuriyetin ilanının Türk milletinin tarih sahnesinden silinmek istenmesine karşı yeniden dirilişin adı olduğunu söyledi.

Kaymakam Girgin şöyle devam etti:

"Cumhuriyet ırk din dil inanç farklı gözetmeksizin her Türk vatandaşının temel güvencesidir. Yüzlerce yıldır bu topraklar üzerinde yaşayan milletimize karşı türlü oyunlar oynandı. Çanakkale'de Sakarya'da olduğu gibi 15 temmuzda da yine bir arada olan Türk milleti cumhuriyeti korumuştur. Hepimizin amacı cumhuriyetin 100. yıl dönümünde ülkemizi ekonomik, kültürel, bilimsel alanlarda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri yapmaya çalışmak olmalıdır."

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, Şehit Deniz Kaya Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Törene, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Cumhuriyet Savcısı Tuğba Diri, Garnizon Komutanı Fırat Mert Fidancı, Emniyet Müdürü Adnan Erişek, Jandarma Komutanı Yusuf Mülayim, kurum müdürleri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik