28 ton yardım malzemesi A400M kargo uçağıyla deprem bölgelerine gönderildi

Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere toplanan 28 ton yardım malzemesi, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanından A400M kargo uçağıyla gönderildi.

Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere toplanan 28 ton yardım malzemesi, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanından A400M kargo uçağıyla gönderildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7'lik depremin ardından, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına ve depremzedelere yardım amacıyla toplanan malzemeler, Ankara Etimesgut Havalimanından yola çıktı. Toplam 28 ton yardım malzemesi, Türk Hava Kuvvetlerine kargo uçağı olan "Koca Yusuf" adlı A400M tipi uçakla Gaziantep'e gönderilmek üzere havalandı. Depremzedeler için gönderilen malzemelerin içerisinde gıda malzemeleri, battaniye ve elektrik ihtiyacını gidermek üzere kullanılacak jeneratörler yer aldı.

Gün içerisinde bir kargo uçağının daha Adana'daki depremzedeler için yardım malzemesi göndereceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hırsızlık için girdiği binada kapıları yokladı, açamayınca koridora tuvaletini yaptı
Türkiye Bu İyilik Hareketini Konuşuyor: Kovalar Mamayla Doluyor
Erzincanlılar gecesinde sosyal medya vurgusu
Oğlunun şehit sayılmasını istedi
Basın Kartı Resmi Kimlik Belgesi Sayıldı