28 Şubat davası

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek- Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıkların esas hakkındaki savunmaları

ANKARA (AA) - 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan yargılanmasına yarın devam edilecek.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, saat 09.00'da başlayacak ve 2 gün sürecek.

Duruşmada, sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Davada esasa ilişkin savunmasını yapmayan 10 sanık bulunuyor. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir de bu kişiler arasında yer alıyor.

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu birçok sanık esasa ilişkin savunmalarını tamamlamış, son olarak dönemin YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz savunmasını yapmıştı.

- Savcının esas hakkındaki görüşü

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, esas hakkındaki görüşünde, Karadayı ve Bir'in de aralarında bulunduğu 60 kişinin suç tarihinde yürürlükte bulunan ve sanıkların lehine olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesi uyarınca "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçlarından "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılmalarını isterken, 39 sanık hakkında beraat talebinde bulunmuştu.

Yıldırım, yargılama sırasında hayatını kaybeden 4 sanık hakkındaki kamu davasının da düşürülmesini talep etmişti.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı