27. Afrika Birliği Zirvesi'ne doğru

Ruanda Dışişleri Bakanı Mushikiwabo: "Afrika Birliği, Uluslararası Ceza Mahkemesinden ayrılma yönünde bir karar alabilir"

KIGALI (AA) - Ruanda Dışişleri Bakanı Louise Mushikiwabo, Afrika Birliğinin, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) "ayrılma" yönünde bir karar alabileceğini belirtti.

Mushikiwabo, 27. Afrika Birliği Zirvesi'nin hazırlık toplantısında AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in birliğe gözlemci ülke olarak katılmasını toplantıda gündeme getirmeyeceklerini ifade etti. Mushikiwabo ayrıca Afrika Birliği Bakanlar Konseyi'nin zirvede, Uluslararası Ceza Mahkemesinden çekilme yönünde bir karar alabileceğini kaydetti.

Afrika Birliği Zirvesi, 17-18 Temmuz'da Ruanda'nın başkenti Kigali'de, kadınların ve azınlıkların haklarının korunması, terörle mücadele, Burundi'deki siyasi kriz ve "Afrika pasaportu" uygulaması gündemiyle toplanacak.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı