"25 Aralık darbeye teşebbüs" davası

Tutuksuz sanıkların savunmasının alındığı duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurarak darbeye teşebbüs ettiği iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürü Yakub Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Bu sırada söz alan bazı sanık avukatları, dışarı çıkarılan tutuklu sanıkların, savunma yapan tutuksuz sanıkların ifadelerini dinlemeleri gerektiğini ve soru soracaklarını belirterek, salona alınmasını istedi.

Tutuklu sanıklar mahkeme başkanının talimatı ile tekrar salona alındı. Duruşmada, savunma yapan 3 sanık, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların savunmalarına ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.



AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu