"25. Altın Zar Tavla Turnuvası"

Eğitime destek için çeyrek asırdır zarların atıldığı turnuvada, ilk kez bir kadın finale yükseldi-Turnuvada Tülay Altun'u 5-0 yenen Mustafa Yüce şampiyon oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Altın Zar Tavla Turnuvası'nda ilk kez bir kadın finale yükselmeyi başardı.

Marmaris Genç İşadamları Derneğince (MAGİAD) bir otelde gerçekleştirilen turnuvaya 200 tavla oyuncusu katıldı. Turnuvanın finalinde Tülay Altun'u 5-0 yenen Mustafa Yüce, şampiyon oldu.

MAGİAD Başkanı Meral Tuncel Argül, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeyrek asırdır yapılan turnuvada ilk kez bir kadının finale yükseldiğine dikkati çekti.

Bu durumun bir kadın olarak kendisi çok mutlu ettiğini belirten Argül, "Turnuvaya destek olan bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın tüm gelirleri ihtiyaç sahibi öğrenciler ve çağdaş eğitime katkı için kullanılacak." dedi.

Turnuvanın şampiyonu Yüce de finalde karşılaştığı Altun'u tebrik ederek, kadınların tavla oyununda "Nasıl olsa erkekleri yenemeyiz" düşüncesinde olmamaları gerektiğini ifade etti.

Yüce, finale kadar yükselen rakibinin, kadınların tavlada da iddialı olabileceğini kanıtladığını dile getirdi.

Beş gün süren turnuva, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.


AA

Spor Haberleri

Türkiye - Fransa maçının hakemi Felix Zwayer oldu
A Milli Takım'da Fransa Hazırlıkları ve Sakatlık Gelişmesi
Süper Lig'de 6 Haftalık Rapor: Zirve, Goller ve Öne Çıkanlar
A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi hazırlıklarına başladı
Fenerbahçe, Konyaspor Maçından Sonra İlk Kez Başardı: 8-0'lık Tarihi Fark