22. İzmir Avrupa Caz Festivali

Festivalin açılış konserinde, Erik Truffaz Quartet, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile sahne alacak

İZMİR (AA) - İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 22'ncisi düzenlenecek İzmir Avrupa Caz Festivali, yarınki açılış konseriyle başlayacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) "Jazz Meets Classic' adıyla düzenlenecek konserde, Erik Truffaz Quartet, piyano ikilisi Ufuk ve Bahar Dördüncü ile sahne alacak.

Konserde, dünyaca ünlü trompetçi Erik Truffaz'ın "Taksim" adlı eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

İki sergi, altı film gösterisi, bir seminer ve dört atölye çalışmasının bulunduğu festival süresince, Paolo Di Sabatino Trio, Khalifeschumachertristano, Mateusz Smoczynski Quintet, Mario Rom's Interzone, Hanka Gregusova-Ondrej Krajnak Duo ve WHO Trio sahne alacak.

Festival, 21 Mart'ta sona erecek.

Kültür Sanat Haberleri

Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor