2026 TMO Fındık Alım Fiyatları Belli Oldu! İşte Giresun ve Levant Kalite Fiyat Listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2026/27 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Giresun kalite 255 TL, levant kalite ise 250 TL oldu. Randevular 17 Ağustos’ta başlıyor.

Fındık üreticilerinin merakla beklediği haber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026/2027 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Üreticilerin depolama, finansman ve pazarlama süreçlerinde yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla belirlenen fiyatlar, %50 sağlam iç fındık esasına göre düzenlendi.

Yeni sezonda belirlenen taban alım fiyatları şu şekilde sıralandı:

  • Giresun kalite kabuklu fındık: Kilogram başına 255 TL

  • Levant kalite kabuklu fındık: Kilogram başına 250 TL

Yüksek Randımanlı Ürüne İlave Prim Müjdesi

TMO tarafından yapılan açıklamada, ürününün randımanı %50'nin üzerinde çıkan üreticilere müjdeli bir haber verildi. Standart randımanın üzerindeki her +1 randıman için kilogram başına ekstra ödeme yapılacak.

İlave randıman farkları şu şekilde uygulanacak:

  • Giresun kalite fındıkta: Her +1 randıman için kilogram başına 5 TL 10 Kuruş ilave ödeme.

  • Levant kalite fındıkta: Her +1 randıman için kilogram başına 5 TL ilave ödeme.

TMO Fındık Alımları Ne Zaman Başlıyor? Randevu Nasıl Alınır?

Alım süreçleri için teknik altyapı, depolama alanları ve personel hazırlıklarının eksiksiz tamamlandığını bildiren TMO, kabuklu fındık alımlarına 24 Ağustos tarihi itibarıyla başlanacağını duyurdu.

Alımlar, önceki yıllarda olduğu gibi yine randevulu sistemle yürütülecek. Fındık üreticileri, 17 Ağustos tarihinden itibaren şu kanallar üzerinden randevu alabilecek:

  • TMO iş yerleri

  • randevu.tmo.gov.tr internet adresi

  • e-Devlet kapısı

Üreticilere Kritik Uyarı: Ürünlerinizi Kurutmadan Teslim Etmeyin

TMO, alım noktalarında yaşanabilecek olası yoğunluk ve mağduriyetlerin önüne geçmek adına üreticilere önemli bir uyarıda bulundu. Teslimat sırasında rutubet kaynaklı sorunlar yaşanmaması için fındıkların iyice kurutularak getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı da yaptığı açıklamanın sonunda, açıklanan yeni alım fiyatlarının ve 2026/2027 hasat sezonunun tüm üreticilere bereketli ve hayırlı olmasını diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

DEV ZAM YİNE KAPIDA
YATIRIMCILARA KRİTİK ALTIN UYARISI
KONYA LİSTEYE GİREMEDİ
Zirai Donun Etkileri Bu Sezon da Hissediliyor: Ankara Kirazında Hedef 80 Ton
Gurbetçi hareketliliği esnafa can suyu oldu